header image

Közalapítvány

 

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány honlapján!

 

Közalapítványunk fő célja és feladata a győri AUDI Hungaria ÁMK fenntartása és működtetése. E fontos feladat megvalósítása során alapvető küldetésünk, hogy az intézményünkbe járó gyermekek minél magasabb színvonalú nevelésben és oktatásban részesüljenek, amelyhez fenntartóként kiemelkedő, huszonegyedik századi körülményeket biztosítunk. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy a gyermekek, fiataljaink álmai minél teljesebb körben valósulhassanak meg, és nem utolsó sorban olyan alapos és korszerű tudást szerezzenek, amellyel felnőttként jövőjüket nehézségek nélkül tudják majd biztosítani!

Célul tűztük ki továbbá, hogy a régió számára kiemelt szintű német-magyar nyelvű oktatást, valamint egyben interkulturális találkozóhelyet hozzunk létre gyermekeknek, tanároknak, vagy akár az ez iránt érdeklődőknek egyaránt.

Az AUDI Hungaria ÁMK működtetésével, de azon kívül is közreműködünk a Magyarországon élő német nemzetiség nevelésével és oktatásával, kulturális életével kapcsolatos közfeladatok ellátásában, nemzetiségi óvodai nevelést, általános iskolai és gimnáziumi oktatást, továbbá érettségire épülő szakképzést, valamint közművelődési szolgáltatásokat biztosítunk.

Részt vállalunk továbbá a Magyarország és Németország Kormánya között létrejött kétoldalú nemzetközi egyezmény megvalósításában, a Külföldi Oktatásért Felelős Szövetségi és Tartományi Bizottság által engedélyezett tanterv szerint működő német nyelvű, külföldi iskolának minősülő általános iskola és gimnázium működtetésével.

Mindezen felül, intézményünk közreműködésével továbbképzéseket szervezünk, részt veszünk a nyelvvizsgáztatás rendszerében, pedagógiai szakmai szolgáltatásokat végzünk és ellátjuk az alapító okiratunkban alapítóink által megjelölt egyéb feladatokat.

Ha a fentiek felkeltették érdeklődését kérem, kattintson és tekintse meg részletesen is honlapunkat, vagy lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, akik készséggel állnak majd az Ön rendelkezésére!

 

 

Üdvözlettel: 

 

                                                             Dr. Knáb Erzsébet

                a Kuratórium Elnöke

 

A Közalapítvány dokumentumai